Wie ben ik

Mijn naam is Monique Dingemans. Ik ben getrouwd en heb twee jongvolwassen kinderen

In 1992 ben ik mijn loopbaan begonnen als logopediste. Na 11 jaar therapeutische ervaring in eigen praktijken in binnen- en buitenland zocht ik meer uitdaging en ging ik psychologie studeren in Tilburg. In 2007 ben ik afstudeerd als cognitief-neuropsycholoog en in dienst getreden bij Emergis, een grote GGZ-instelling in Zeeland. Op verschillende afdelingen (angst en stemming en medische psychologie) heb ik ervaring opgedaan. Binnen het zorgprogramma Trauma, cluster B persoonlijkheidsstoornissen heb ik mijn tweejarige opleiding tot Gezondheidszorgpsycholoog en later de vierjarige opleiding tot Klinisch Psycholoog/Psychotherapeut afgerond en heb ik mijn vaardigheden als traumatherapeut en EMDR-beoefenaar uitgebouwd. Tot 2018 heb ik daarnaast in deeltijd ook mijn eigen logopedie- en psychologiepraktijk in Roosendaal gevoerd. In april 2022 ben ik Psychologiepraktijk Monique Dingemans in Den Haag gestart.

Ik vind het belangrijk om samen met een patiënt te onderzoeken waar de angel van de lijdensdruk zit om zo te werken naar een situatie waarin de klachten niet meer als allesoverheersend worden ervaren. Ik gebruik daarvoor verschillende vormen van psychotherapie zoals bijvoorbeeld EMDR, cognitieve gedragstherapie, gesprekstechnieken en toepassingen van mindfulness.